fbpx

11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Δράσεις σε όλη την ελληνική Περιφέρεια από τους Ομοσπονδιακούς προπονητές της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ (pics)

11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Δράσεις σε όλη την ελληνική Περιφέρεια από τους Ομοσπονδιακούς προπονητές της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ (pics)

Με δράσεις σε σχολεία όλης της ελληνικής Περιφέρειας τίμησε η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές, τους τεχνικούς συμβούλους, αλλά και την παρουσία Παραολυμπιονικών, παγκόσμιων και πρωταθλητών Ευρώπης, από τη Μακεδονία έως την Κρήτη παρουσιάστηκαν κάποια από τα αθλήματα που «καλλιεργεί» η Ομοσπονδία. Παράλληλα ενημέρωσαν, για τον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία, με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών, αλλά και των καθηγητών τους.

Dayschool27.9

Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια στίβου Χρυσούλα Ορφανού στο 2ο Γυμνάσιο Περάματος, στον Πειραιά εκτός της παρουσίασης με βίντεο «μύησε» τους μαθητές στο βόλεϊ καθιστών και το μπότσια.

Schoolday perama anonymized 1

Ο τεχνικός σύμβουλος Παραολυμπιακών Αθλημάτων Αλέξανδρος Καραϊωσηφ στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Κιλκίς με τη συμμετοχή των ΕΝΕΕΓΥΛ, ΕΕΕΕΚ και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, παρουσίασε τα Παραολυμπιακά Αθλήματα με βιωματική προσέγγιση στο boccia, το ποδόσφαιρο τυφλών, το γκολμπολ και τον στίβο. Παρόντες ο Αντιδήμαρχος Παιδικής Μέριμνας Κιλκίς Δημήτριος Θεοδωρίδης καθώς και Εκπαιδευτικοί Φ.Α. των τριών σχολείων, που συμμετείχαν.

Dayschool27.95 anonymized 1

Τα ίδια αθλήματα παρουσίασε και στους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κουφαλίων. Τέλος, στο Φιλίππειο Κλειστό Γυμναστήριο Βέροιας, παρουσίασε το άθλημα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης σε συνεργασία με το τοπικό σωματείο «Εν Σώματι Υγιεί», σε γυμνάσια της περιοχής. Παρών ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Βέροιας Μιχάλης Τζαφερόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδικής Μέριμνας Κιλκίς Δημήτριος Θεοδωρίδης. Στη δράση έδωσαν το παρών και οι Εκπαιδευτικοί Φ.Α. των τριών σχολείων, που συμμετείχαν. 

Dayschool27.94

Ο Αλέξανδρος Καραϊωσήφ μαζί με τον επίσης τεχνικό σύμβουλο Παραολυμπιακών Αθλημάτων Γιώργο Μαρκόπουλο και τον Ομοσπονδιακό προπονητή κολύμβησης Γιάννη Μαχίλη παρουσίασαν σε 80 μαθητές και μαθήτριες, της Αδαμαντείου Σχολής, τα αθλήματα των Μπότσια, Γκολμπολ, Ρίψεις Στίβου και Κολύμβηση, ενώ σύντομη ομιλία στους μαθητές έκανε η παραολυμπιονίκης στίβου Ζωή Μαντούδη.

Οι παρουσιάσεις συνεχίστηκαν στο Κιλκίς, στο Δημοτικό Σχολείο του Παλιού Αγιονερίου, με τον Ομοσπονδιακό προπονητή Χειμερινών Αθλημάτων Δημήτρη Ιορδανίδη όπου μαζί με την παραολυμπιονίκη των χειμερινών αθλημάτων Εύα Νίκου, συζήτησαν με τους μαθητές τις ιδιαιτερότητες των αθλητών, αλλά και τη δική της πορεία στους αγώνες.

schollbay kilkis4 anonymized 1 1

Από το Κιλκίς, στην Ήπειρο με τον Ομοσπονδιακό προπονητή Τζούντο Δημήτρη Στραγάλη, όπου στο ΕΝΕΕΓΥΛ Ιωαννίνων έγινε παρουσίαση των Παραολυμπιακών αθλημάτων.

Τη σκυτάλη των παρουσιάσεων δόθηκε στην Αττική με τον Ομοσπονδιακό Ανάπτυξης Μπότσια Μιχάλη Νικόπουλο, στο ΕΝΕΕΓΥΛ Ιλίου να παρουσιάζει τα Παραολυμπιακά Αθλήματα μετά και την επιτυχία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπου μέσω βίντεο είδαν την κούρσα και τη νίκη της Αλεξάνδρας Σταματοπούλου.

schollbay veroia2 anonymized 1

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής στίβου Κωνσταντίνος Φερφέλης μαζί με την παραολυμπιονίκη σφαιροβολίας Νικολέτα Παυλίδου, σε συνεργασία και με τον Α.Ο.Σ. Πέλλας, παρουσίασαν στο 2ο Δημοτικό Σκύδρας τα αγωνίσματα της σφαιροβολίας και του ακοντισμού από πατέντα ρίψεων, δρόμο ταχύτητας τυφλών και ποδόσφαιρο τυφλών. Οι ίδιοι παρουσίασαν τα ίδια αγωνίσματα και στα Δημοτικά Σχολεία Γαλατάδων και Αγίου Λουκά (Δήμος Γιαννιτσών).

schollbay kilkis7

Στην Αττική και συγκεκριμένα, στο 5ο Δημοτικό και στο 1ο Γενικό Λύκειο Γέρακα και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Μπότσια Γιώργος Τζίμας, μαζί με τους πρωταθλητές Παναγιώτη Σουλάνη, Νίκο Γονιό, Νίκο Μπουλούκο, Ευάγγελο Κραβαρίτη «μύησαν» τους μαθητές και τις μαθήτριες στο άθλημα του Μπότσια.

schollbay kilkis2

Τέλος, στην Κρήτη ο Ομοσπονδιακός προπονητής ποδηλασίας Γιώργος Βαρβεράκης, στο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Γαζίου (Δήμος Ηρακλείου) μαζί με τον αθλητή ποδηλασίας τυφλών Κωνσταντίνο Τσαγκατάκη, συζήτησαν με τους μαθητές για το πρόγραμμα και τον τρόπο που αγωνίζεται ο αθλητής, στη συνέχεια συμμετείχαν σε βιωματικό παιχνίδι με ποδήλατο, μπότσια και γκολμπολ.

 

 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.