fbpx

88η ΔΕΘ: Λάμψη από Παρίσι στο Περίπτερο της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ (pics)

88η ΔΕΘ: Λάμψη από Παρίσι στο Περίπτερο της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ (pics)

Χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες, του Περιπτέρου 16 της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ, από την ημέρα της έναρξης το Σάββατο (7/9) έως και σήμερα (Κυριακή, 15/9) όπου έριξε την αυλαία της, η 88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της, το περίπτερο της Ομοσπονδίας έγινε πόλος έλξης για τους πολιτικούς, πολιτειακούς και αθλητικούς φορείς της πόλης, αλλά και τον κόσμο, που ήθελε να δει τους Παραολυμπιονίκες από κοντά, αλλά και να ενημερωθεί σχετικά με τον αθλητισμό των ΑμεΑ.

Η πρόεδρος Ιωάννα Καρυοφύλλη, με την επιστροφή της από το Παρίσι, όπου παρακολούθησε από κοντά, τις επιτυχίες των Ελλήνων Παραολυμπιονικών ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και ήταν παρούσα στο άνοιγμα του Περιπτέρου της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ. 

DETHproti

Η κ. Καρυοφύλλη στα πλαίσια της έναρξης της 88ης ΔΕΘ, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, στα εγκαίνια του Περιπτέρου της ΓΓΑ, ενώ ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο νομικός σύμβουλος, συνεργάτης του υφυπουργού Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα, Ιωάννης Γερμανός, o αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Μήττας, h εντεταλμένη σύμβουλος θεμάτων αναπηρίας Δήμου Θεσσαλονίκης, Σοφία Σκαμπαρδώνη, η γενική διευθύντρια του Κτηματολογίου Ολυμπία Μαρκέλλου, ο συντονιστής και γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής και η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ Ιωάννα Μπάτσου, αλλά και ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης και νυν κοινοτικός σύμβουλος της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Χριστάκης και άλλοι επισκέφθηκαν το Περίπτερο 16 και το stand της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ.

Από την πρώτη ημέρα της έναρξης έως και το σημερινό κλείσιμο του Περιπτέρου έδωσαν το παρών και Παραολυμπιονίκες που επέστρεψαν από τη γαλλική πρωτεύουσα όπως ο «χρυσός» στη σφαιροβολία και «ασημένιος» στην κορίνα Θανάσης Κωνσταντινίδης, η «χάλκινη» στο παρά Ταε Κβον Ντο, Χριστίνα Γκέντζου, η 4η στον ακοντισμό Τάνια Κεραμιδά, ο 6ος στη σφαιροβολία Δημήτρης Ζησίδης, η 12χρονη Αρετή Σπυρίδου, η οποία «έκλεψε» την παράσταση ως η νεότερη αθλήτρια της ελληνικής αποστολής,  και πολλοί βετεράνοι και εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες τοπικών σωματείων, αλλά  και Ομοσπονδιακοί και σωματειακοί προπονητές όπως οι: Παναγιώτης Αργυράκης, Δημήτρης Ιορδανίδης, Δημήτρης Ιωαννίδης, Αλέξανδρος Καραΐωσήφ, Μένη Κεσσανοπούλου, Μιλτιάδης Κυριακίδης, Γιάννης Μαχίλης, Γρηγόρης Σπανούδης, Κώστας Φερφέλης.

DETHperiptero2

Το Περίπτερο επισκέπτονταν καθημερινά ο Β΄ Αντιπρόεδρος Στέφανος Φασιάς, ενώ το παρών έδωσε και ο έφορος των Εθνικών Ομάδων Κωνσταντίνος Σιάχος. Παρόντες και εκπρόσωποι σωματείων της Ομοσπονδίας όπως οι κ.κ.: Παρασκευάς Αλβανός (μέλος ολομέλειας ΕΠΕ  και πρόεδρος του συλλόγου Αετοί Θεσσαλονίκης), Μάρθα Βόκα (Φίλιππος), Έφη Καραγιάννη (Αιγές Βεργίνα),  Γιώργος Μαζαράκης (Ελπίδα Θεσσαλονίκης), Μαρία Σιδέρη (Θερμαϊκός), Χαράλαμπος Τοκατλίδης (Πυρσός),  Θανάσης Χασιώτης (Α.Σ.Τ. ΗΦΑΙΣΤΟΣ), Άγγελος Διμπιντούζης (Μέγας Αλέξανδρος 94). 

Χορηγοί

Υποστηρικτές