fbpx

Η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη μίλησε στη Ζέτα Θεοδωρακοπούλου για τις ελληνικές επιτυχίες στο Παρίσι

Η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη μίλησε στη Ζέτα Θεοδωρακοπούλου για τις ελληνικές επιτυχίες στο Παρίσι

Στην εκπομπή της Ζέτας Θεοδωρακόπουλου, στο αθλητικό ραδιόφωνο «ΕΛΛΑΔΑ SPORTS 94,3» ήταν καλεσμένη η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και Paralympic Order Member, Ιωάννα Καρυoφύλλη.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας επέστρεψε πριν λίγες ημέρες από το Παρίσι, καθώς βρέθηκε από την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων στην «Πόλη του Φωτός» για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που ολοκληρώνονται την Κυριακή (8/9) στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η συνέντευξη της προέδρου της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στη Ζέτα Θεοδωρακόπουλου

Ζ.Θ: «Αυτά που συμβαίνουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού δεν έχουν προηγούμενο. Μετάλλια όλων των χρωμάτων μια καταπληκτική συγκομιδή. Δεν αναφέρομαι μόνο στο μετάλλιο το «back to back» του Νάσου Γκαβέλα με τον Γιάννη Νυφαντόπουλο, σε αυτή τη συγκλονιστική κούρσα. Δεν είναι μόνο η συνολική συγκομιδή των μεταλλίων, έως τώρα, των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών. Απλά λίγο πριν μπούμε στο στούντιο ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό και «εκτόξευσε» τον αριθμό και το ρεκόρ των ελληνικών μεταλλίων. Έχουμε μαζί μας την καθ΄ύλην αρμόδια να μας μιλήσει γι αυτό το θέμα. Την Ιωάννα Καρυοφύλλη, την πρόεδρο της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και Paralympic Order Member. Μάλιστα κυρία Καρυοφύλλη είχατε τη χαρά να κάνετε και τις απονομές στους Έλληνες που διακρίθηκαν μεταξύ των οποίων και στη Λήδα Μανθοπούλου, στην κόρη εκτός των άλλων του αείμνηστου Αίαντα Μανθόπουλου»

Ι.Κ.: «Είχα τη χαρά και την τιμή να κάνω αυτές τις δύο απονομές δεδομένου ότι έχω την Paralympic Order, την ανώτατη τιμητική διάκριση που κάνει η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή και μου ζήτησαν να επιλέξω δύο τελετές απονομής και επέλεξα το αγώνισμα που συμμετείχε η Λήδα, χωρίς να ξέρω φυσικά έως που μπορούσε να φθάσει, πόσο καλά θα πήγαινε και την άλλη τελετή, στο αγώνισμα που πήρε ο Κωνσταντινίδης το αργυρό. Οπότε έκανα δύο απονομές, αλλά βλέπετε ότι η αποστολή μας δεν σταματά πουθενά. Έπρεπε να κάνουμε 10 απονομές, για να μπορέσουμε να τους καλύψουμε όλους. Πραγματικά ζούμε πολύ ωραίες στιγμές, πολύ τιμητικές για την πατρίδα μας. Οι αθλητές μας , μας έχουν κάνει υπερήφανους και είμαι βέβαιη ότι μπορεί να έχουμε και άλλες θετικές εκπλήξεις έως το Σάββατο, που ολοκληρώνονται οι Αγώνες. Γιατί έχουμε συμμετοχές πολύ σημαντικές. Εξαιρετικές. Οπότε δεν ξέρω τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτά τα καταπληκτικά παιδιά, ακόμη».

Ζ.Θ: «Έκανε μεγάλη αίσθηση το μετάλλιο και η κούρσα του Γκαβέλα, που τον είδαμε με τον Νυφαντόπουλο. Είναι ένας πολύ εκφραστικός άνθρωπος ο Νάσος και αυτό που είπε… «όχι μάγκες δεν τελείωσα, Πάμε τώρα να πανηγυρίσουμε με Καραλή και Τεντόγλου δείχνει και τι ξέσπασμα ήταν αυτό»

Ι.Κ. «Ξέρετε αυτό που είπε ο Νάσος το καταλαβαίνω απόλυτα. Ήμουν μαζί του ως αρχηγός αποστολής στο Κόμπε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που είχε πάει. Η μεγαλύτερη συμμετοχή του πριν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες- και έζησα εκείνη τη δύσκολη στιγμή, που τον ακύρωσαν. Όταν πήγα κοντά του, μετά απο αυτό και του μίλησα, διέκρινα το πείσμα του, την επιμονή του, την ψυχραιμία του…Το πάμε γι’ άλλα, το κατάλαβα αμέσως. Και μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά αυτό που είδα, όπως και τόσος άλλος κόσμος δεν με εξέπληξε, εμένα προσωπικά. Γνωρίζω τον Νάσο, τον εξαίρετο αυτό αθλητή, θεωρώ αρκετά καλά, όπως επίσης γνωρίζω τον εξαιρετικό προπονητή του. Γνωρίζω λιγότερο, αλλά έχω πλήρη άποψη και για τον συνοδό αθλητή του. Οπότε το "δεν με εξέπληξε", μπορεί να ακούγεται κάπως…αλλά γνωρίζω ότι είναι από τους αθλητές, που ξέρω τι μπορώ να περιμένω. Ξέρω ότι είναι επίμονος, δυνατός, σοβαρός, συγκεντρωμένος, η στόχευση σίγουρα πάντα υπάρχει αλλά βεβαίως υπάρχει και το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι δυσάρεστο την τελευταία στιγμή, οπότε δόξα το Θεό, όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Και για τον Νάσο και για τον Θανάση και για τη Λήδα, τον Τζούνη, τον Αντώνη…πόσα ονόματα πρέπει να πω - για τον Γρηγόρη τον Πολυχρονίδη και για τον Στεφανουδάκη. Και όλα τα αλλα παιδιά. Οι δύο καταπληκτικές κοπέλες, η Γκέντζου και η Παπασταματοπούλου. Δείτε πόσο ονόματα λέμε και πραγματικά όλα αυτά τα παιδιά είναι νέα, τα δύο κορίτσια του Ταεκ Κβον Ντο είναι νέα στο χώρο του Παραολυμπιακού αθλητισμού. Η Λήδα Μανθοπούλου είναι επίσης νέα αθλήτρια και πραγματικά υπόσχονται πάρα πολλά για το μέλλον αυτά τα παιδιά. Οπότε έχουμε όλους τους λόγους για να είμαστε αισιόδοξοι πραγματικά και επί της ουσίας και όχι για να λέμε απλώς ότι τα πράγματα πήγαν καλά».

Ζ.Θ: «Κυρία Καρυοφύλλη, είστε πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και Paralympic Order Member ήταν ό,τι καλύτερο είχαμε να περιμένουμε σε αυτούς τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που έρχεται και σαν συνέχεια των 8 μεταλλίων που είχαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας.

Ι.Κ. «Εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί είστε πάντα, πραγματικά, μαζί μας, ουσιαστικά και συνεχώς».

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.