Η Αντισφαίριση σε αμαξίδιο έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών αγώνων της Βαρκελώνης το 1992, ωστόσο από την δεκαετία του 70 αναπτύχθηκε στις Η.Π.Α. και σήμερα καλλιεργείται σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Το άθλημα της αντισφαίρισης σε αμαξίδιο διεξάγεται μεταξύ 2 αθλητών (απλό) ή 4 αθλητών(διπλό). Από το 1998 που η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF), www.itftennis.com ενσωμάτωσε την Αντισφαίριση σε αμαξίδιο στο πρόγραμμα της, αποτελεί την υπεύθυνη αρχή για την ανάπτυξη του αθλήματος παγκοσμίως.
Ωστόσο, στην Ελλάδα η Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ έχει την ευθύνη του αθλήματος και Ομοσπονδιακός Προπονητής για την Αντισφαίριση σε αμαξίδιο είναι ο Γιώργος Κόντος (τηλ. επικοινωνίας 6937.222.093.) Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου είχαμε ελληνική εκπροσώπηση με τον αθλητή Γιώργο Λαζαρίδη.
Στην Αντισφαίριση σε αμαξίδιο μπορούν να συμμετέχουν αθλητές που έχουν ακρωτηριασμό, εγκεφαλική παράλυση, κάκωση νωτιαίου μυελού, les autres. Προκειμένου οι αθλητές να ανταποκρίνονται στα κριτήρια για την ελάχιστη αναπηρία στο άθλημα αυτό, κάθε αθλητής θα πρέπει να έχει μια μόνιμη αναπηρία στο ένα ή και στα δυο πόδια και να εμποδίζει τον αθλητή να παίξει τένις ως αρτιμελής. Υπάρχουν δυο κατηγορίες στην Αντισφαίριση σε αμαξίδιο:
Ανοικτή Κατηγορία: Αναπηρία στο ένα ή και στα δυο πόδια που να ανταποκρίνεται στα κριτήρια της ελάχιστης αναπηρίας
Κατηγορία Quad: Αναπηρία του ενός ή των δυο ποδιών και αναπηρία στο ένα ή και στα δυο χέρια που περιορίζει την ικανότητα χειρισμού της ρακέτας και του αμαξιδίου.