Μέσα στο 2011 πραγματοποιήθηκαν κάποιες τροποποιήσεις στο Εγχειρίδιο Κανονισμών του Στίβου της IPC και ανανεώθηκε το σύστημα βαθμολόγησης RAZA. Αυτή είναι και η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί για τους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012.
Παρακάτω υπάρχουν οι ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι που δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες στα θέματα:
Επίσης ακολουθεί το κείμενο της επιστολής που έστειλε η Επιτροπή Στίβου της IPC με τις διευκρινίσεις του κανόνα 35 που αναφέρεται στην πλάτη και στο κοντάρι στήριξης των καρεκλών ρίψεων. Στο τέλος υπάρχει και το αρχείο με το αγγλικό κείμενο, όπως αυτό στάλθηκε.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στις 7 Ιουνίου 2011, η Τεχνική Επιτροπή Στίβου της IPC δημοσίευσε τους Κανονισμούς Στίβου της IPC για το 2011-2012. Στη συνέχεια η Επιτροπή έλαβε αιτήματα για διευκρίνιση του κανόνα 35 που αναφέρεται στην πλάτη και στο κοντάρι στήριξης των καρεκλών ρίψεων.
Σκοπός αυτού του σημειώματος είναι να δώσει διευκρινήσεις ώστε να διασφαλίσει ότι οι αθλητές , οι προπονητές και οι κριτές καταλαβαίνουν πως ερμηνεύεται και πως εφαρμόζεται ο συγκεκριμένος κανόνας.
Συγκεκριμένα, το κοντάρι στήριξης πρέπει να είναι σταθερό (fixed= εννοεί σταθεροποιημένο) και όχι ελαστικό. Εκτός από παροχή ισορροπίας, δεν θα πρέπει να προσφέρει στον αθλητή όφελος κατά τη ρίψη. Αν είναι κατασκευασμένο από fibreglass , τότε θα πρέπει να είναι άκαμπτο, δηλαδή, δεν θα πρέπει να λυγίζει. Είναι κατανοητό ότι τα περισσότερα υλικά έχουν ως ένα βαθμό κάποια ελαστικότητα και δεν είναι δυνατόν, πρακτικά ή οικονομικά, να κατασκευασθεί κάτι όπου κάθε ελαστικότητα μπορεί να εξαλειφθεί ολοκληρωτικά. Τα περισσότερα υλικά υφίστανται κάποιο λύγισμα κάτω από συνθήκες πίεσης, ωστόσο αυτός ο Κανόνας σκοπεύει να αποτρέψει τη χρήση κονταριών όπου η ελαστικότητα γίνεται εμφανής με γυμνό μάτι και όπου, σύμφωνα με τη γνώμη των Τεχνικών Επιτετραμμένων/Κριτών, το γράμμα και το πνεύμα του Κανόνα 3.3 (ειδ. 3.3.1(d) παραβιάζεται.
Ο Κανόνας 35 πρέπει να διαβάζεται σύμφωνα με τον Κανονισμό για την Τεχνολογία και τον Εξοπλισμό στο 3.3. Αυτός ο Κανονισμός αποτελεί το βασικό υπόβαθρο για τον Κανόνα. Ο Κανονισμός 3.3.1. δηλώνει τα παρακάτω:
Οι βασικές αρχές που προωθεί ο Στίβος της IPC σχετικά με την εξέλιξη του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια αναγνωρισμένων διοργανώσεων είναι:
Α. Η ασφάλεια (για παράδειγμα, στον αθλητή, στους συναθλητές, στους κριτές, στους θεατές, στο περιβάλλον)
Β. Το «ευ αγωνίζεσθαι» (για παράδειγμα, να μην δίνεται στον αθλητή ένα άδικο πλεονέκτημα το οποίο δεν εμπεριέχεται στο πνεύμα του αθλήματος στο οποίο αγωνίζεται)
Γ. Η οικουμενικότητα (για παράδειγμα, να είναι διαθέσιμα σε όλους σε λογικές εμπορικές τιμές)
Δ. Η φυσική υπεροχή (για παράδειγμα, η ανθρώπινη επίδοση να είναι η καθοριστική προσπάθεια και όχι το αποτέλεσμα της τεχνολογίας ή του εξοπλισμού)
Σε γενικές γραμμές οι ίδιες αρχές ισχύουν και στην ερμηνεία του Κανόνα 35 για τις πλάτες . Ειδική προσοχή πρέπει να δοθεί σε αυτούς τους αθλητές που ρίχνουν προς τα πίσω τα όργανα ρίψης. Η Επιτροπή κρίνει ότι κάποια ελαστικότητα και κίνηση στην πλάτη απαιτείται για την ασφάλεια των αθλητών, όπου αυτό δεν αποτελεί άδικο πλεονέκτημα. Η Επιτροπή επίσης κρίνει ότι οι πλάτες με μαξιλάρι ή/και με ταινίες (strapping=δεσίματα) είναι στο πνεύμα του κανόνα.