Την ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης στην πληροφορία για τα άτομα με οπτική αναπηρία επιβεβαιώνει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), μέσα από στοχευμένες δράσεις προσβασιμότητας και ενημέρωσης.
Στο πλαίσιο αυτό, εκπρόσωποι της ΕΑΔ επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, όπου και παρέδωσαν ενημερωτικό υλικό σε γραφή Braille, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διεύρυνση της ενημέρωσης και της συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία.
Ο Πρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, κ. Κωνσταντίνος Σιάχος ευχαρίστησε θερμά την προϊσταμένη του Τμήματος Επικοινωνίας και Δράσεων Ευαισθητοποίησης κα Γεωργία Ζαρκίνου καθώς και την Αναστασία Αναστασοπούλου από τη γενική διεύθυνση του τμήματος, συγχαίροντάς τες για την πρωτοβουλία και τη συμβολή τους στην προώθηση της συμπερίληψης και της ισότιμης ενημέρωσης.