Παρά την ταλαιπωρία που υπέστη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με αμαξίδιο-με την αλλαγή κατηγορίας από τους διοργανωτές η οποία μετά από ένσταση της ελληνικής αποστολής δεν ίσχυσε- ο Πάνος Τριανταφύλλου βρήκε το ψυχικό σθένος για να μπορέσει να ανέβει στο βάθρο των νικητών, στο προτελευταίο παγκόσμιο κύπελλο που πραγματοποιήθηκε στο Έγκερ της Ουγγαρίας. Ο Έλληνας οπλομάχος, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη Β’ κατηγορίας, σημειώνοντας σημαντικές νίκες, συμπεριλαμβανομένου και αυτής απέναντι στον Γάλλο «χρυσό» Παραολυμπιονίκη του Πεκίνου και παγκόσμιου πρωταθλητή το 2010, Λοράν Φρανσουά. Με την επιτυχία αυτή, ο Τριανταφύλλου βρίσκεται σχεδόν «αγκαλιά» με την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Εκεί σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Δημήτρη Κάζαγλη, η ελληνική ξιφασκία με αμαξίδιο θα έχει πιθανότατα τετραπλή παρουσία, αφού πολύ κοντά στην πρόκριση βρίσκονται οι Πυλαρινός, Αλεξάκης και Μπόγδος.
«Η διοργάνωση της Ουγγαρίας συγκέντρωσε τους καλύτερους αθλητές και το μετάλλιο του Τριανταφύλλου έχει τεράστια αξία. Ειδικά από τη στιγμή που έπρεπε να περάσει μια απίστευτη ταλαιπωρία, πριν από λίγο καιρό, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όταν υποχρεώθηκε σε αλλαγή κατηγορίας. Η ψυχολογική του κατάσταση δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, όμως βρήκε το κουράγιο για να μπορέσει να φτάσει στο μετάλλιο και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου, κάτι που ‘κλειδώσει’ στα επόμενα τουρνουά, το παγκόσμιο πρωτάθλημα στις αρχές Οκτωβρίου αλλά και το παγκόσμιο κύπελλο της Ιταλίας τον Ιανουάριο», είπε ο Δημήτρης Κάζαγλης, ο οποίος σχετικά με τα «εισιτήρια» της ξιφασκίας με αμαξίδιο ενόψει Λονδίνου, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος.
«Ο Πυλαρινός βρίσκεται ήδη πολύ κοντά στην πρόκριση, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Αλεξάκη και Μπόγδο. Φυσικά τα πάντα θα κριθούν στους δύο επόμενους αγώνες, οι οποίοι όπως είναι λογικό θα συγκεντρώσουν όλα ανεξαιρέτως, κορυφαία ονόματα του αθλήματος. Πιστεύω ότι με λίγη τύχη θα έχουμε τέσσερις αθλητές στη διοργάνωση του 2012, έναν περισσότερο σε σχέση με το Πεκίνο. Είναι ένα μικρό, αλλά σημαντικό βήμα στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε για να φέρουμε την ξιφασκία με αμαξίδιο όσο το δυνατόν πιο ψηλά».