fbpx

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Μιχαλεντζάκης στο μίτινγκ του Βερολίνου

Mixalentzakis

Παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα κατηγορίας S9 σημείωσε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στο πλαίσιο της 2ης ημέρας για το διεθνές μίτινγκ κολύμβησης που φιλοξενείται στο Βερολίνο. Ο 17χρονος αθλητής, κάλυψε την απόσταση σε 2:13.09 και κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε ο Ιταλός Φεντερίκο Μορλάτσι από τις 29 Απριλίου 2011 επίσης στην γερμανική πρωτεύουσα με 2:15.10.

Μέχρι στιγμής, η ελληνική κολύμβηση έχει πανηγυρίσει δύο μετάλλια στο Βερολίνο αφού εκτός το χρυσό του Μιχαλεντζάκη, στο βάθρο των νικητών βρέθηκε και ο Αριστείδης Μακροδημήτρης. Ο κάτοχος τριών Παραολυμπιακών μεταλλίων από τους Αγώνες του Λονδίνου, ήταν τρίτος στα 200μ. ελεύθερο κατηγορίας S2 με επίδοση 4:34.30 που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο ίδιος με 4:37.54 από τον Αύγουστο του 2014 στην Ολλανδία.

Στους τελικούς της πρεμιέρας, ο Γιάννης Κωστάκης ήταν 8ος στα 150μ. μικτής ατομικής με επίδοση 3:26.13 και ο Μιχαλεντζάκης 7ος στα 100μ. πεταλούδα με 1:02.37.
Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, οι Έλληνες κολυμβητές σημείωσαν ακόμη δύο πανελλήνια ρεκόρ με τους Νίκο Τσότρα στα 200μ. ελεύθερο S7 (2:38.37) και Χρυσούλα Αντωνιάδου στα 50μ. ελεύθερο S5 (49.94).

Χορηγοί

Υποστηρικτές

ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.