fbpx

ΘΕΜΑ: Τρεις Ροδίτισες, σπουδάστριες στο τμήμα φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, εθελόντριες στο Πανελλήνιο κολύμβησης

ΘΕΜΑ: Τρεις Ροδίτισες, σπουδάστριες στο τμήμα φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, εθελόντριες στο Πανελλήνιο κολύμβησης

H ενασχόλησή τους κατά το παρελθόν με τον αθλητισμό, σε συνδυασμό με την προσωπική ανάγκη για προσφορά στον άνθρωπο μέσω θεραπευτικών προσεγγίσεων, έφεραν την Μαριγούλα Αρβανιτοπούλου, την Παρασκευή Γραμματικάκη και την Δέσποινα Οικονομάκη στο τμήμα φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Ρόδου. Οι τρεις νεαρές κυρίες, σπουδάστριες στο α` έτος, ονειρεύονται ότι κάποια μέρα θα αποκτήσουν τον τίτλο του επαγγελματία Υγείας που τόσο πολύ επιθυμούν και ο οποίος θα τους επιτρέψει ν` ανοίξουν το δικό τους φυσικοθεραπευτήριο για να βοηθήσουν όλους όσοι αιτούνται θεραπευτική αγωγή.

Για την ώρα, η Μαριγώ, η Έφη και η Δέσποινα, εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται, όσο δαπανηρές και επίπονες κι αν είναι! Με προτροπή του Υπεύθυνου Σπουδών του Μητροπολιτικού Κολεγγίου, οι τρεις κοπέλες, πήραν την απόφαση να αφήσουν την Ρόδο, προκειμένου, για ένα τριήμερο, να βρεθούν στην Αθήνα και το κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως εθελόντριες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ. Δηλαδή να συνδυάσουν εθελοντισμό και γνώση στη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες. Και το έπραξαν! Με προσωπικά τους έξοδα, πήραν την απόφαση να ταξιδέψουν από την Ρόδο στην Αθήνα, προκειμένου να γνωρίσουν ανθρώπους με διάφορες μορφές αναπηρίας και παράλληλα να προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες στη διοργάνωση.

thumbnail image 6483441

Τις συναντήσαμε στο χώρο των απονομών, όπου βοηθούσαν στην πραγματοποίηση των βραβεύσεων στους νικητές και τις νικήτριες της 1ης ημέρας. Χαμογελαστές και επικοινωνιακές, μας είπαν για τους λόγους που τις οδήγησαν να πάρουν αυτήν την απόφαση αλλά και τις εντυπώσεις τους από την επαφή τους με τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης.

«Θέλαμε να αποκτήσουμε εμπειρίες. Βλέπουμε τη δύναμή αυτών των αθλητών, η οποία μας δίνει ώθηση και δύναμη για να κάνουμε κι εμείς τα όνειρά μας πραγματικότητα», απάντησαν με μια φωνή στην ερώτηση πως πήραν την απόφαση να κάνουν αυτό το ταξίδι.

«Δυστυχώς δεν έχουμε ανάλογες δομές να φιλοξενήσουμε τέτοιες διοργανώσεις στην Ρόδο, οπότε, μόλις μου έγινε η πρόταση από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, δεν το σκέφτηκα ούτε λεπτό. Ήταν μοναδική ευκαιρία και αποτελεί τιμή, η παρουσία μου σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση. Γνώρισα και ήρθα σε επαφή με σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες που με έβαλαν σε διαδικασία να θέλω να ασχοληθώ ακόμα πιο εντατικά με τη φυσικοθεραπεία, ώστε στο μέλλον, να είμαι σε θέση να τους βοηθήσω με θεραπευτικές προσεγγίσεις. Θέλω μέσω του επαγγέλματος που θα ακολουθήσω, να δώσω χαρά σε όσους με έχουν ανάγκη, αντίστοιχη με αυτή που πήρα τη στιγμή που γνώρισα αυτά τα παιδιά», λέει η Έφη, η οποία για αρκετά χρόνια ασχολήθηκε με τον στίβο σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

20220416 1920px Generic 902186

«Είναι μια εμπειρία που θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό μου. Εύχομαι η Ρόδος κάποια στιγμή στο μέλλον να έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας τέτοιων διοργανώσεων, ώστε και άλλοι σαν εμάς, να βρεθούν δίπλα σε αυτά τα παιδιά. Σε αυτούς τους μαχητές της ζωής. Τα μηνύματα που μπορεί να πάρει ένας άνθρωπος παρακολουθώντας την προσπάθεια αυτών των παιδιών, αποτελούν μαθήματα ζωής. Για εμένα, ως μελλοντικό επαγγελματία υγείας, όλα όσα είδα και έμαθα μέσα σε αυτό το κολυμβητήριο, αποτελούν εφόδια για τη μελλοντική μου πορεία στο χώρο της φυσικοθεραπείας», λέει η Μαριγώ, πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κολύμβηση (μεικτή 200μ.) πριν από μερικά χρόνια.

«Οι εμπειρίες που πήραμε από την παρουσία μας στο ΟΑΚΑ, θα αποτελέσουν βέλη στα φαρέτρα μου τη στιγμή που θα αποκτήσω τα δικό μου φυσικοθεραπευτήριο. Νοιώθω ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αυτούς τους αθλητές», κατέληξε η Δέσποινα.

Εμείς από τη μεριά μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε το θαυμασμό μας στα τρία κορίτσια για την απόφαση που πήραν να έρθουν με προσωπικά τους έξοδα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, να τα ευχαριστήσουμε για τις εθελοντικές τους δράσεις και να τους ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία. Να ζήσουν ότι ονειρεύονται, όσο το δυνατόν πιο σύντομα και πιο δυνατά.

Γ. ΧΑΤΖΗΔΟΠΑΥΛΑΚΗΣ (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ)

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.