fbpx

Ασημένιο μετάλλιο οι ελληνικές ρακέτες στο ομαδικό όπεν της Αιγύπτου

Egypt AMEA Open 2020 aponomi Hellas omadikou

Με πολύ θετικό απολογισμό για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Αλεξάνδρεια το διεθνές τουρνουά της Αιγύπτου, που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.).

Ο Μάριος Χατζηκυριάκος και ο Γιώργος Μουχθής κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό της κλάσης 6 και το πρόσθεσαν στα δύο μετάλλια, που πήραν την Κυριακή στο απλό των αγώνων (χάλκινο και ασημένιο αντίστοιχα). Παράλληλα, έδειξαν ξανά τη δυναμική τους λίγους μήνες ύστερα από την κορυφαία διάκριση με τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο ίδιο αγώνισμα. Το ελληνικό δίδυμο πάλεψε σήμερα, στο καθοριστικό ματς για την πρωτιά, με τη μικτή Ταϊλάνδης/Ρωσίας αλλά κάμφθηκε με 2-0. Τα τρία μετάλλια είναι και βήμα παραπάνω στο καθιερωμένο αιγυπτιακό τουρνουά, καθώς πέρσι οι ίδιοι αθλητές είχαν κατακτήσει δύο (το ένα και τότε ασημένιο στο ομαδικό). Επιπλέον, περιμένουν να έχουν και βαθμολογική βελτίωση στο παγκόσμιο ranking list, στοιχείο πολύ σημαντικό στην ολυμπιακή χρονιά. Τα παιδιά αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες του προπονητή της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α.) Πολυχρόνη Πολίτση.

Οι συμμετοχές στο ομαδικό της κλάσης 6, στην Αίγυπτο, ήταν μόνο τέσσερις, γι’ αυτό έγινε ενιαίος όμιλος και παιχνίδια «ένας προς όλους». Στις τρεις αγωνιστικές η Ελλάδα είχε δύο νίκες και μία ήττα. Τη Δευτέρα επιβλήθηκε της Αιγύπτου με 2-0 και της μικτής Βοσνίας Ερζεγοβίνης/Αιγύπτου με το ίδιο σκορ. Στο διπλό Μουχθής και Χατζηκυριάκος κατέβαλλαν με 3-0 σετ τους Ιμπραχίμ Χαμαντού/Φαράκ Αλί Χασάν και τους Χάρις Εμίνοβιτς/Μαχμούντ Αμπντελματζίντ-Μπασίρ αντίστοιχα. Η δεύτερη νίκη ήρθε και στους δύο αγώνες από τον Μουχθή με 3-0 σετ (κόντρα στον Βόσνιο Χάρις Εμίνοβιτς και τον Αιγύπτιο Αλί Χασάν).

Το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε την Τρίτη στην τελευταία αγωνιστική. Η μικτή Ταϊλάνδης/Ρωσίας/Τσεχίας ήταν επικεφαλής στον όμιλο και είχε επικρατήσει με 2-1 στα προηγούμενα παιχνίδια της διότι χρησιμοποίησε και τον λιγότερο δυνατό αθλητή της, τον Τσέχο Κρίστιαν Γέλινεκ. Στο καθοριστικό ματς με τη δευτεραθλήτρια Ευρώπης όμως, παρέταξε την καλύτερη δυνατή σύνθεση και αγωνίστηκε ως μικτή Ταϊλάνδης/Ρωσίας με τον «χρυσό» Παραολυμπιονίκη του Λονδίνου Ταϊνιόμ και τον Γκαμπντουλίν, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 19 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Χατζηκυριάκος (Νο 23 τον Φεβρουάριο στην κλάση 6) και ο Μουχθής (Νο 29) πάλεψαν για τη νίκη, είχαν τις ευκαιρίες τους για να πιέσουν περισσότερο, αλλά κάμφθηκαν με 2-0 και πήραν τη 2η θέση. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αίγυπτος.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Ταϊλάνδη/Ρωσία 0-2:

Γιώργος Μουχθής/Μάριος Χατζηκυριάκος-Ράνγκρο Ταϊνιόμ/Μαρς Γκαμπντουλίν 0-3 (6-11, 11-13, 5-11)

Χατζηκυριάκος-Ταϊνιόμ 1-3 (11-2, 2-11, 5-11, 8-11)

Ο Πολυχρόνης Πολίτσης χαρακτήρισε το όπεν «άκρως πετυχημένο για την ελληνική πλευρά», επανέλαβε ότι «τα παιδιά είχαν πολύ καλή απόδοση και άρχισαν δυναμικά τη χρονιά» και σημείωσε ότι σε λίγες ημέρες φεύγουν με το σωματείο τους, τον Π.Α.Σ.Κ.Α., για ένα ακόμη τουρνουά στην Πολωνία. Τέλος με αφορμή το πρώτο του διεθνές όπεν από τη στιγμή, που επανήλθε στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού, θέλησε να ευχαριστήσει «τον προπονητή του Γιώργου Μουχθή, τον Μίλαν Ιγκνάτοβιτς, που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με τον αθλητή τον τελευταίο καιρό, καθώς και τον εθνικό προπονητή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστα Βατσακλή, που έχει και τα δύο παιδιά στις προπονήσεις στο Σ.Ε.Φ. και τα βοηθάει αρκετά τον τελευταίο καιρό».

ΠΗΓΗ: ΕΦΟΕπΑ

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.